Kotletka s kapary - recept cpt. Cooka
2 porce:  2  vepřové kotlety bez kosti, sůl, mletý pepř, cukr krupice, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1  šalotka, 1/4 šálku vývaru, 1 lžíce kaparů, tymián, zelená petrželka, 1/2  citrónu
Kotletky bez kostí, tlusté asi 2 cm, z obou stran okořeníme solí, mletým pepřem a špetkou cukru. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a kotletky na tuku osmažíme dohněda, z každé strany asi 5 minut. Potom je dáme stranou a přikryté necháme dojít. Nadrobno nakrájenou šalotku přeneseme do pánve a smažíme asi 3 minuty, aby změkla. Potom přípečky na pánvi deglazujeme vývarem, dřevěnou vařečkou je odškrabujeme ode dna. Necháme vyvařit, šťávy by mělo zůstat asi jednu lžíci na porci. Přidáme kuličky kaparů, nasekané bylinky, citrónovou kůru a povaříme minutu. Nakonec zastříkneme citrónovou šťávou. Zkontrolujeme chuť a můžeme podávat kotletky přelité kaparovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka