Kuře na paprice podle Romana Pauluse - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  kuřecí stehna, celý pepř, bobkový list, 1  cibule, 50 dkg červených paprik, 10 dkg šalotky, 2 dkg česneku, 1 dl suchého zelí, 5 dl slepičího vývaru, olivový olej, sůl, mletý pepř
Z vody a kuřecích kostí si založíme várku, lehce osolíme a přidáme celý pepř, bobkový list a cibuli. Přivedeme k varu a vložíme vykostěná kuřecí stehna. Vaříme do změknutí. V hrnci si rozehřejeme olivový olej, do sklovita na něm orestujeme nakrájenou šalotku a přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku a česnek na plátky. Podusíme, zalijeme vínem, necháme vyvařit a přilijeme vývar. Základ necháme rozvařit a poté rozmixujeme, popřípadě přecedíme. Nakonec omáčku svaříme na potřebnou konzistenci, není třeba ji nijak zahušťovat. Před podáváním můžeme zjemnit smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka