Vepřový jazyk po pekingsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg vepřového jazyka uvařeného v nálevu, škrobová moučka, česnek, chilli, zelená petrželka,

Nálev: 1 dl sójové omáčky, 1.5  cibule, 1  badyán (hvězdička), 10 zrnek celého pepře, 1 lžíce moučkového cukru, 1/2 l vývaru z masoxu, 1/2 dl desertního vína

Očištěný jazyk omyjeme, vložíme do studeného nálevu a vaříme doměkka. Uvařený jazyk sloupneme. Nálev mírně zahustíme máčeným škrobem, dochutíme utřeným česnekem a chilli kořením. Prochladlý jazyk krájíme na jemné plátky a přeléváme studeným nálevem. Zdobíme petrželkovou natí a kolečkem cibule.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka