Sekaná se sýrem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  45 dkg mletého hovězího masa, 34 dkg pomleté vepřové klobásy, 3/4 šálku jemné strouhanky, 2  vejce (lehce rozšlehané), 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rajčatové šťávy, 1 lžička hořčice, 1 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 šálek strouhaného čedaru, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/4 šálku nadrobené gorgonzoly, 1/2 šálku nasekané jarní cibulky, 2  rajčata, 2 lžíce nasekané zelené petrželky
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Ve velké míse důkladně smícháme všechny suroviny kromě sýrů, cibulek, rajčat a petrželky. Polovinu směsi rozetřeme na dno čtvercové nebo obdélníkové zapékací mísy vytřené olejem. Na to přijde vrstva strouhaného čedaru, kolem stěn přitom necháme asi dvoucentimetrovou mezeru. Posypeme polovinou parmezánu a přidáme všechen nadrobený sýr s modrou plísní plus nasekané cibulky včetně zelených částí. Další vrstva bude zbytek masové směsi, okolo okrajů ji důkladně přimáčkneme, abychom uzavřeli sýr uvnitř. Pečeme asi 50 minut, potom povrch pokryjeme rajčetem pokrájeným na tenká kolečka, trochu opět opepříme, posypeme parmezánem a zelenou petrželkou. Dál pečeme, dokud rajčata nezačnou hnědnout a sýr se nerozpustí. Po vytažení z trouby dáme na 10 minut před servírováním odpočinout a pak krájíme na čtverce a podáváme třeba se šťouchanými brambory s koriandrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka