Špagety s mangoldem - recept cpt. Cooka
Pasta con le bietole
4 porce:  36 dkg špaget, 10 dkg pancetty, 40 dkg mangoldu, 1  cibule, 2  rajčata, 4  ančovičky, olivový olej, sůl, mletý pepř, parmazán
Listy mangoldu dvě minuty blanšírujeme v osolené vodě, potom zcedíme a zbylou vodu vymačkáme (mladé lístky stačí jen opláchnout a otřepat vodu). Nakrájíme je na proužky. Na větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k ní na kostičky nakrájenou slaninu. Potom přihodíme rajčata také na kostičky krájená, ančovičky a po pár minutách i mangold. Osolíme a vaříme asi 10 minut. Těstoviny uvařené ve slané vodě al dente přidáme k zeleninové směsi, opepříme, párkrát na pánvi prohodíme, aby se vše promíchalo a podáváme posypané parmazánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka