Jablkový kompot se zázvorem - recept cpt. Cooka
4 dávky:  1 kg jablek, 1  čerstvý zázvor, 2  citróny, 12.5 dkg rozinek, 6 dkg krystalového cukru
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec. Čtvrtky jablek pokrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a jemně posekáme. Citrony vymačkáme. Rozinky namočíme do vody, necháme okapat a dáme do kastrolu s cukrem, posekaným zázvorem a citronovou šťávou. Ohřejeme, vhodíme jablka a necháme za stálého míchání prudce vařit 4 minuty. Sklenice vypláchneme horkou vodou a plníme zavařeninou. Nádoby dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout. Uchováváme na chladném a tmavém místě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka