Cibulačka s mlékem - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg cibule, 4 lžíce tuku, 4 lžíce hladké mouky, 3/4 l vývaru (může být i z masoxu), 1/4 l mléka, sůl, mletý pepř, 4 plátky opečené veky, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
Nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na másle (tuku), zaprášíme moukou a za stálého míchání přidáváme po troškách vývar. Přivedeme do varu a pod pokličkou necháme na mírném ohni 10 minut povařit. Mezitím přivedeme do varu mléko a opět za stálého míchání je vlijeme do vývaru. Osolíme, opepříme a přelijeme do kastrůlku, ve kterém hodláme polévku zapékat, eventuálně i podávat. Z bílé veky nakrájíme plátky a rychle je opečeme. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle a smícháme s trochou mletého pepře. Opečenou veku položíme na povrch polévky, posypeme strouhaným sýrem a povrch ještě pokapeme tukem. Polévku vložíme do horké trouby (nebo grilu) a zapékáme tak dlouho, až povrch začne bublat a zlatavě hnědnout. Zapékáme opatrně, aby se polévka nepřipálila.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka