Hovězí po burgundsku Romana Pauluse - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg zadního hovězího, 10 dkg slaniny, 10 dkg žampiónů, 1  mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, 10 dkg celeru, 1  cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 7 dl dobrého červeného vína, 1/2 l silného hovězího vývaru, tymián, rozmarýn, bobkový list, máslo, olej, hladká mouka, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Maso nakrájíme na kostky, okořeníme a zprudka orestujeme na oleji. Vyjmeme z hrnce. Do něj naopak vložíme slaninu nakrájenou na nudličky a orestujeme. Přidáme žampiony, mrkev, oba druhy celeru, cibuli a česnek, vše chvíli restujeme. Přidáme tomatový protlak, zalejeme vínem a necháme svařit na polovinu. Poté podlijeme vývarem, přidáme bylinky a do kastrolu vrátíme opečené maso. Vše dusíme v troubě pod pokličkou při 160 až 180 stupních dvě až tři hodiny - podle kvality masa. Během dušení maso občas kontrolujeme.
Po změknutí maso vyjmeme z kastrolu, omáčku přecedíme, podle potřeby zahustíme a zjemníme máslem. Necháme povařit. Při podávání sypeme nasekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka