Telecí játra s flambovanou hruškou - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg telecích jater, olej, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla, 8 dkg cukru krupice, 1/2  citrónu, 4 lžíce hruškovice, 4  hrušky
Játra očistíme, nakrájíme na širší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme olejem. Pečeme z obou stran na grilu. Cukr vsypeme do pánve a necháme pomalu karamelizovat, potom přidáme šťávu z citronu, máslo a promícháme. Odstavíme z plotny, do směsi přidáme menší hrušky, oloupané a nakrájené na měsíčky, a krátce podusíme. Přilijeme hruškovici, zapálíme a opatrně flambujeme (hruškovici můžeme ještě předtím nahřát v naběračce, lépe chytne a zvýrazní se její aroma). Hrušky necháme v pánvi, dokud plamen nezhasne. Podáváme s grilovanými játry, bramborovou kaší a smaženými cibulovými kroužky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka