Polenta - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg kukuřičné mouky, 7.5 dl vody, sůl
Osolenou vodu přivedeme k varu a postupně do ní opatrně vmícháme mouku, aby nedělala hrudky. Stáhneme plamen a za stálého míchání vařečkou hustou hmotu povaříme asi 20 minut. Ke konci by se měla odlepovat od stěn hrnce. Podáváme buď hned jako kaši, nebo rozložíme na dřevěné prkénko, vyhladíme povrch a necháme ztuhnout, před podáváním nařežeme na čtverce či obdélníky.
Kaši lze dochucovat nejrůznějším způsobem (nasekané čerstvé bylinky, gorgonzola dolce, strouhaná mozzarella nebo parmazán, sušená rajčata, olivy, chilli paprička) a v tom případě podávat ne jako přílohu, ale jako samostatný pokrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka