Otevřený Reuben sendvič - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžíce majonézy, 1 lžíce kečupu, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžíce okurkového relishe, 1.5 hrnečku kysaného zelí, 35 dkg tence krájeného pastrami nebo corned beef, 4 plátky žitnopšeničného chleba, 2 lžíce másla, 17 dkg gruyèru, mletý pepř (nemusí být)
V troubě dejte jednu mřížku 15 cm pod gril a druhou do spodní třetiny. Gril rozehřejte. Na dip v misce smíchejte majonézu, kečup, hořčici a okurkový relish (nadrobno nasekanou nakládanou okurku). Odtrhněte 2 archy alobalu o velikosti 30x45 cm. Ze zelí si odložte lžíci láku, zbytek zelí propláchněte, nechte okapat a dobře vymačkejte. Dejte ho na arch alobalu vyložený pečícím papírem. Okraje přeložte tak, aby vznikl balíček. Na druhý arch dejte pokrájené patrami či corned beef (v nouzi nahradíme hovězí šunkou), pokapejte lákem ze zelí a také zabalte. Oba dejte na plech a nechte asi 5 minut prohřívat v dolní třetině trouby.
Mezitím rozložte rozpůlené krajíce chleba na další plech a opékejte pod grilem po každé straně asi minutu dozlatova. Jednu stranu potřete máslem a na plech položte touto stranou dolů. Shora na každý plátek rozetřete 1 lžíci dipu. Na to navršte maso a na ně zelí, zakončete tenkými plátky sýra. Grilujte na spodní mřížce, až sýr začne bublat, potrvá to asi 3 minuty. Pak přesuňte na horní mřížku a nechte minutu až dvě zezlátnout. Před podáváním můžete opepřit.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka