Těsto s červenou řepou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6 dkg červené řepy, 1 lžíce vinného octa, sůl, 2  vejce, 14 dkg hladké mouky, 14 dkg semoliny
Omytou řepu v malém hrnci zalejeme vodou. Přidáme vinný ocet a sůl a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a na mírném plameni povaříme asi 45 minut, až je řepa měkká při propíchnutí špičkou nože. Po ochlazení ji oloupeme. Nakrájíme na kostičky a důkladně rozmixujeme spolu s vejci.
Do velké mísy vsypeme mouky, uprostřed vytvoříme kráter, do něhož vlejeme pyré z řepy a vajíček. Vidličkou promícháváme pyré s moukou, začneme u vnitřního lemu, mísou přitom pomalu otáčíme proti směru hodinových ručiček. Pokračujeme tak dlouho, až se vše spojí do soudržné hmoty, asi 4 minuty. Pokud je příliš sypká, přidáme po lžičkách vodu. Přeneseme těsto na vál, trochu podsypeme moukou a pokračujeme rukama. Dlaněmi stlačujeme dolů a od sebe, formujeme do hladkého oválu. Otočíme o 90° doprava, přeložíme napůl a opět stlačíme. Pokračujeme asi 5 minut, dokud těsto není hladké. Zformujeme do koule a necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě zabalené do fólie nebo v míse zakryté navlhčenou utěrkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka