Houbový gratin s masovými kuličkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  rohlík, 1/2 šálku mléka, 70 dkg moučných brambor, 34 dkg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 šálek hovězího vývaru, 4 stroužky česneku, 1/2 hrsti čerstvého tymiánu, 45 dkg mletého masa, 1  vejce, 1 lžička maďarské mleté papriky
Starší rohlík namočíme do mléka. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme a také naplátkujeme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Mělkou zapékací misku vymažeme a vrstvíme do ní střídavě brambory a houby, každou vrstvu lehce osolíme a opepříme, zastříkneme olejem. Kolem krajů zalejeme vývarem.
Česnek oloupeme a utřeme. Tymián opláchneme, otřepeme vodu a odrhneme lístky. Rohlík vymačkáme a natrháme na kousky. Promícháme důkladně rohlík, česnek, tymián, mleté maso a vajíčko. Okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které pokládáme na poslední vrstvu brambor. Pečeme uprostřed trouby asi 40 minut, dokud nejsou brambory měkké. Podáváme se salátem a červeným vínem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka