Kořeněné orzo se špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg těstovinové rýže (orzo), 1.5 lžíce olivového oleje, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, 1 špetka kayenského pepře, 15 dkg baby špenátu, 4 lžíce koriandrových lístků nebo hladkolisté petrželky, sůl, mletý pepř
Ve větším hrnci uvaříme ve slané vodě těstovinovou rýži, asi 15 minut nebo podle návodu výrobce. V jiném hrnci mezitím rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji zhruba 3 minuty, dokud není měkká, ale ještě nezačne měnit barvu. Přidáme najemno posekaný česnek, koriandr, kmín a kayenský pepř a minutku mícháme. Přidáme mladé špenátové lístky i se zbytky vody, které na nich ulpěly po opláchnutí. Vaříme a mícháme je přibližně 3 minuty. Těstoviny scedíme, vytřepeme všechnu vodu, nasypeme je do hrnce se špenátem a dvěma lžícemi či vidličkami zlehka promícháme. Přidáme nasekané koriandrové lístky, dosolíme a podle chuti přidáme čerstvě mletý pepř. Přemístíme do servírovací mísy a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka