Těstoviny s pestem ze sušených rajčat - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg sušených rajčat v oleji, 1 hrst piniových semínek, 2 stroužky česneku, 1 hrst bazalky, 5 dkg parmazánu, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, 32 dkg těstovin fusilli (vřetena)
V robotu rozmixujeme rajčata, piniová semínka, česnek, bazalku a strouhaný parmezán. Podle chuti osolíme, opepříme a v případě potřeby přidáme víc strouhaného sýra nebo olivového oleje. Těstoviny uvaříme al dente podle návodu v osolené vodě. Hotové je zcedíme, ale ne úplně dosucha, část vody ponecháme. Těstoviny vrátíme do hrnce, promícháme, vmícháme omáčku, zastříkneme olivovým olejem, ozdobíme pár lístky bazalky a podáváme.
Pesto může být připraveno několik dnů předem, ve skleniččce zalité dobrým olejem vydrží v ledničce i týden.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka