Rajčatový koláč s harissou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  40 dkg lístkového těsta, hladká mouka na poprášení, 2 lžíce pesta z červených paprik, 6  rajčat, 3 lžíce harissy, 1 lžíce olivového oleje, několik snítek tymiánu
Předehřejeme troubu na 200° C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do většího čtverce. Přeneseme je na plech a potom ostrým nožem celý obvod obřízneme asi 5 cm od kraje těsta, ale dáváme pozor, abychom ho neprořízli úplně skrz. Tupou stranou nože pak uděláme rýhy do okrajů, pomůže to nafouknout těsto při pečení. Vnitřek koláče potřeme pestem (paprikovou omáčkou), poklademe půlkami račat řezem nahoru. Harissu smícháme s olivovým olejem a potřeme jí rajčata. Posypeme lístky čerstvého tymiánu. Pečeme přibližne 15 minut, dokud těsto není hotové a zlaté. Podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka