Mušličky s tuňákem a cizrnou - recept cpt. Cooka
4 porce:  45 dkg těstovin mušliček, 1 konzerva tuňáka v oleji, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce drcených paprikových vloček, 1 šálek vařené cizrny, 1 šálek nasekané hladké zelené petrželky, 1  citrón na šťávu, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
Ve velkém hrnci osolené vody uvaříme těstoviny al dente, asi tak o minutu méně, než uvádí návod. Občas během vaření promícháme, ať se nelepí k sobě. Šálek vody z těstovin odložíme a zbytek zcedíme. Během vaření rozehřejeme větší pánev, dáme na ni tuňáka i s olejem a dřevěnou vařečkou ho trochu rozdělíme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, paprikové vločky, uvařenou cizrnu a povaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou z těstovin a zvýšíme teplotu. Opatrně promícháme, aby se omáčka pěkně spojila. Nakonec promícháme s těstovinami, všechny je omáčkou obalíme. Podle potřeby ještě dochutíme solí či pepřem. Odstavíme ze sporáku, vmícháme olivový olej, citrónovou šťávu a petrželku a hned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka