Fazolové hašé s bylinkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 lžička olivového oleje, 1 lžíce másla, 1  červená cibule, 1 hrst tymiánu, 45 dkg červených brambor, 40 dkg fazolí z konzervy v chilli omáčce, 2/3 šálku zeleninového vývaru, 1 hrst zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, špetku soli a odrhnuté lístky tymiánu a povaříme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přidáme brambory, oloupané a nakrájené na kostky a smažíme je, až začnou hnědnout, možná bude potřeba přidat trochu víc oleje, aby se to povedlo. Po 15 minutách, když brambory už skoro jsou hotové, vmícháme chilli fazole a necháme 10 minut bublat. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou, opepříme, dosolíme a podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka