Cibulová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  cibule, 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1.5  žemle, 3 dkg tuku na osmažení, 1.2 l vody, bujón (masox)
Cibuli dáme nakrájenou zpěnit na tuk, zasypeme moukou a když zrůžoví, zalijeme ji vodou nebo vývarem z masoxu a dobře provaříme. Hotovou prolisujeme sítem. Okořeníme petrželkou nebo jemně pokrájenou cibulovou natí. Jako vložka je vhodná žemle nakrájená na kostičky a osmažená na tuku nebo chléb nakrájený na tenké plátky a osmažený.
Polévku můžeme zjemnit 1/8 l mléka s jedním žloutkem. Kdo rád, přidá si lžičku strouhaného sýra.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka