Gratinované kuřecí ragú - recept cpt. Cooka
6 porcí:  30 dkg kuřete (pečeného, bez kosti), 10 dkg šunky, 20 dkg sterilovaného hrášku, 6 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, 1  žloutek, 6 dkg tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, strouhanka, muškátový oříšek, citrónová šťáva, 6 plátků citrónu, zelená petrželka
Z mouky a poloviny dávky másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou šťávy z pečeného kuřete, rozšleháme, osolíme, okořeníme a za stálého míchání povaříme v hustou omáčku. Do vlažné omáčky vmícháme žloutek rozšlehaný se lžící mléka, kuřecí maso a šunku, vše pokrájené na kostičky, okapaný hrášek, jemně rozsekanou petrželku, citrónovou šťávu a 4 lžíce strouhaného sýra. Ragú rozdělíme do malých zapékacích misek (mušlí) vymazaných máslem a vysypaných strouhankou, posypeme strouhaným sýrem a prudce zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Při podání doplníme dílky citrónu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka