Polévka z telecí nebo jehněčí hlavy - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  telecí nebo jehněčí hlava, kořenová zelenina, kedlubna, brambora, máslo, hladká mouka, 2 lžíce kysané smetany, 2  žloutky
Opranou, očištěnou telecí nebo jehněčí hlavu vaříme v osolené vodě tak dlouho, až změkne. Maso pak obereme s kostí a nakrájíme na malé kostky. Nakrájenou kořenovou zeleninu, brukev a brambory podusíme na másle, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vývarem a přidáme nakrájené maso. Jakmile se nám polévka začne vařit, zavaříme drobné nočky. Při podávání přimícháme dobrou kyselou smetanu a vše nalejeme horké do polévkové mísy, do níž jsme už předem připravili kousek másla a utřený žloutek.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka