Smetanový vepřový cassoulet s hruškou - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžíce rostlinného oleje, 40 dkg vepřové panenské, 2  cibule, 2 stroužky česneku, šalvěj, 2 lžíce hladké mouky, 5 dl jablečného nebo hruškového cideru, 2  hrušky, sůl, mletý pepř, 1 dl šlehačky
Rozpálíme polovinu oleje ve středně velkém hrnci. Osolíme a opepříme vepřové maso nakrájené na nudličky a opražíme je 3-4 minuty, poté přeneseme na talíř. Snížíme teplotu na střední, přidáme zbývající olej a nakrájenou cibuli. Necháme změknout po dobu 8 minut, pak přidáme drcený česnek a smažíme další 2 minuty. Přihodíme nasekanou šalvěj a mouku, zamícháme a restujeme po dobu 1 minuty. Zvýšíme zase teplotu, zalijeme moštem a necháme bublat 4 minuty. Vrátíme vepřové i se šťávou do hrnce, dochutíme, zakryjeme pokličkou. Vaříme na malém plameni 10 minut. Hrušky zbavíme jadřince a stopky a nakrájíme na klínky, zamícháme je s masem a vaříme dalších 10 minut. Vmícháme smetanu a servírujeme.
Příloha: křupavé pečivo

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka