Krůtí soté s hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg krůtích řízků, 40 dkg čerstvého nebo mraženého zeleného hrášku, 1  mrkev, 1  cibule, 4 stroužky česneku, 1 snítka tymiánu nebo rozmarýnu, 2.5 dl zeleninového vývaru nebo drůbežího, 2 lžíce oleje, 1 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Ochutíme solí, mletým pepřem a polovinou sladké (třeba i uzené) papriky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očistěnou mrkev nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zatáhnout maso ze všech stran. Nahradíme je na oleji mrkví, přidáme cibuli a celé neloupané stroužky česneku. Osmahneme, až zelenina chytá barvu. Potom vrátíme kostky masa a zasypeme zbývající paprikou. Přidáme tymián a zalijeme vývarem do výšky masa. Dosolíme a opepříme, přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme 30 minut na mírném ohni.
Nakonec vmícháme hrášek a necháme vařit asi 10 minut, dokud nezměkne. V případě potřeby doladíme chuť a ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka