Nadívaný vepřový bůček - recept cpt. Cooka
8 porcí:  10 dkg vepřových řízků, 30 dkg mletého masa, 1  vejce, 1 lžička soli, 1 lžička hořčice, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1/4 lžičky majoránky, 4 lžíce nasekané zelené petrželky, 1 kg vepřového bůčku, 1/4 l vývaru, 2 lžíce vepřového sádla, 1 lžička hladké mouky
Tuto pečeni můžete jíst teplou nebo studenou jako nářez. Potřebujete pěkný kus bůčku, který lze naříznout tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníte masovou nádivkou.
Řízek nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte s mletým masem, vejcem, kořením a petrželkou a dochuťte. Naplňte kapsu a otvor pevně zašijte. Vývar nechte vzkypět v pekáčku, vložte bůček kůží dolů a 10 minut povařte. Pečeni obraťte kůží nahoru, kůži nakrojte do tvaru mřížky, potřete sádlem, osolte a dejte do středu rozehřáté trouby. Při pečení častěji polévejte šťávou. Vypečenou šťávu zahustěte hladkou moukou, krátce povařte. Plátky na studený nářez krájejte co nejtenčí.
Příloha: Brambory, bramborový salát nebo bramborová kaše. Čerstvý salát z rajčat a paprik.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka