Letní zeleninová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg kuřete, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžička masového extraktu, 1 lžička celého pepře, sůl, 1  bobkový list, 20 dkg dlouhozrnné rýže, 15 dkg pórku, 15 dkg rajčat, 20 dkg mrkve, 20 dkg květáku, 10 dkg zeleného hrášku, mletý pepř, zelená petrželka
Lehké kotlíkové polévky přijdou kdykoli k chuti. Kdo má před obědem málo času, může maso uvařit již den předem a nechat ho ve vývaru vychladnout. Dovaření polévky netrvá dlouho.
Kuře omyjte a vložte do hrnce. Přidejte citrónovou šťávu, sojovou omáčku, masový extrakt, celý pepř, sůl a bobkový list. Zalijte zhruba 1 I vody a uveďte do varu. Vařte jen 30 minut, má-li maso vychladnout ve vývaru. Maso vyjměte na talíř, vývar přeceďte a znovu uveďte do varu. Přidejte propranou rýži a vařte 10 minut. Pórek umyjte a nakrájejte na kolečka. Rajčata spařte, stáhněte z nich slupku, odstraňte vnitřek s jadérky a nakrájejte je na malé kousky. Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky, opraný květák rozdělte na růžičky. Zeleninu přidejte do vývaru a vařte dalších 10 minut. Maso zbavte kůže, vykostěte, nakrájejte na malé kousky a prohřejte v polévce. Než polévku ponesete na stůl, dochuťte ji solí, pepřem a sekanou petrželku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka