Jemná telecí polévka se zeleninou recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg telecího masa, 1  cibule, 2 lžíce oleje, 1 l horkého vývaru, 50 dkg brambor, 60 dkg mražené polévkové zeleniny , sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Použijete-li prorostlé telecí maso, bude vývar silný. K tomuto účelu se hodí levnější druhy masa jako krk a hrudí. Telecí maso dodá pokrmu příjemnou jemnou chuť.
Maso nakrájejte na centimetrové kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Olej v hrnci silně zahřejte, maso a cibuli na něm opečte do zlatova. Zalijte vývarem a vařte pod pokličkou při mírné teplotě. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Zeleninu nechte rozmrznout. Nasekejte petrželku. Po 30 minutách přidejte brambory a zeleninu do vřícího vývaru, osolte a opepřete. Po dalších 15 minutách dochuťte, posypte petrželkou a podávejte.
Příloha: selský chléb, tmavý celozrnný chléb nebo knäckebrot

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka