Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  kořenová zelenina, 4  rajčata, 2  cibule, 4 lžíce oleje, 1 kg hovězího masa - květové špičky, 1/4 l hovězího vývaru, 1.5 lžičky soli, mletý pepř, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 12 dkg ementálu, 6 plátků slaniny, 1/8 l kysané smetany
Zeleninu očistěte, cibule oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Osolené maso osmahněte na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi a pak je vyjměte. V tuku opečte zeleninu a kostičky cibule. Zalijte vývarem, okořeňte a přidejte hořčici. Uveďte do varu. Přidejte maso, duste pod poklicí do měkka při nízké teplotě. Pečeni přendejte do ohnivzdorné mísy, obložte sýrem a slaninou a 10 minut gratinujte (zapékejte) v troubě nebo na grilu. Šťávu přeceďte, společně se smetanou svařte v mírně zahuštěnou šťávu, ochuťte, podávejte zvlášť.
Tip: šťávu z pečené rozmixujte, bude hladká a hustá.
Příloha: opečené žampiony a zelené fazolové lusky nebo míchaný salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka