Telecí filé v kapustě - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg telecí kýty, 4 lžíce koňaku, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky zeleného pepře, 12.5 dkg jemně mletého masa, 1 lžička mleté papriky, 1/4 l smetany, 1  vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 8 listů kapusty, 1/8 l vývaru
U řezníka kupte maso z telecí kýty, tzv. spodní šál nebo tzv. panenskou pečeni. Maso se peče zabalené do jemně mletého masa a kapustových listů, takže hotová pečeně vypadá jako roláda.
Špalíček masa potřete koňakem, lžící oleje a rozmačkaným zeleným pepřem. Do jemně umletého masa zapracujte sladkou papriku, 2 lžíce smetany, vejce a strouhanku. Osolte a opepřete podle chuti. Kapustové listy vložte na 3 minuty do vařící vody, vyberte sítkem a rychle ochlaďte studenou vodou. Osušte je utěrkou a rozložte tak, aby se navzájem překrývaly. Mleté maso na ně rovnoměrně rozprostřete, přidejte telecí maso a vše pevně srolujte. Zbývající olej zahřejte na pánvi s poklicí. Roládu rychle ze všech stran opečte, podlijte vývarem a přiklopenou asi 15 minut pomalu duste. Potom roládu opatrně vyjměte, do vypečené šťávy přidejte zbylou smetanu a připravte hustší omáčku.
Příloha: vařené brambory omaštěné máslem a sypané petrželkou, rozpečená rajčata

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka