Jehněčí kýta na zelenině - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg jehněčí kýty s tenkou vrstvou tuku, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce oleje, 1/2 l červeného vína, 1 svazek kořenové zeleniny, 4  rajčata, 60 dkg fazolových lusků, 1 lžička cibulové soli, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžička rajčatového protlaku, 4 lžíce šlehačky
Maso potřete vyjmenovaným kořením. Olej zahřejte, maso na něm osmahněte a zalijte 1 cm vysokou vrstvou vína. Pečte v horké troubě. Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte na malé kousky a přidejte k výpeku. Maso každých 10 minut polévejte a v případě potřeby dolejte víno. Naříznutá rajčata a vařené fazolové lusky upravte na kovový podnos. Do rozpuštěného másla přidejte cibulovou sůl a zeleninu jím polijte. Zbylé přísady dejte do hrnku a rozkvedlejte. Maso upravte na podnos, přikryté vložte do trouby, kterou po 5 minutách vypněte. Výpek propasírujte do hrnku, promíchejte, nechte přejít varem a omáčku dochuťte. Zbylé maso zmrazte se šťávou.
Příloha: brambory s petrželkou, malé kousky salátové okurky v hořčičné zálivce

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka