Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg jehněčí kýty nebo plece, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 lžičky karí koření, 1/4 l hovězího vývaru, 1/4 l bílého vína, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1 svazek kořenové zeleniny, 1/4 l kysané smetany, 1 lžíce škrobové moučky
Maso podle potřeby nařízněte souměrně do obdélníkového tvaru. Protáhněte několika proužky slaniny a srolujte, pevně ovažte nitěmi. Nejvhodnější je maso z kýty nebo plece.
Rolku opečte do zlatova na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi. Přidejte koření, vývar a víno a přikryté duste při nízké teplotě. Občas obraťte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na drobno. Po hodině přidejte do šťávy. Hotovou pečeni položte na teplé místo, šťávu přeceďte a propasírujte. Pak ji přiveďte do varu. Solamyl rozkvedlejte v zakysané smetaně a přimíchejte do šťávy. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte. Uvolněte nitě, kterými je pečeně převázána a maso nakrájejte na plátky. Podávejte na nahřátých talířích.
Příloha: salát z fazolových lusků a gratinovaná rajčata

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka