Smetanové čokoládové kuličky - recept cpt. Cooka
20 kusů:  25 dkg hořké čokolády, 1/4 l smetany, 2 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru,

na ozdobu: kakao, čokoláda, moučkový cukr

Není nic lepšího než smetanové čokoládové kuličky, které jste si připravili sami; čerstvé chutnají lépe než všechny bonbony. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník.
Smetanu povařte, čokoládu do ní rozlámejte na malé kousky. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Krátce povařte, přikryjte a nechte vychladnout. Čokoládu v horké vodní lázni za stálého míchání zahřejte, až je vláčná. Přidejte rum a vanilkový cukr. Nechte vychladit, aby se hmota dala formovat.
Poprašte si ruce kakaem a formujte kuličky. Potom je obalte ve strouhané čokoládě a posypte trochou moučkového cukru.
Tip: Uschovejte si papírové košíčky z kupovaných bonbonů, dejte do nich své čokoládové kuličky, naskládejte je do krabiček od bonboniér a můžete mlsat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka