Zákusky z odpalovaného těsta s malinami - recept cpt. Cooka
12 kusů:  1/4 l vody,  špetka soli, 6 dkg másla, 20 dkg hrubé mouky, 4  vejce,

náplň: 1/4 l šlehačky, 1 lžíce vanilkového cukru, 25 dkg malin, moučkový cukr

Jemné zákusky různých tvarů z odpalovaného těsta lze plnit nejrůznějšími náplněmi. Pečivo můžete připravit i s trochou cukru nebo je naplnit pikantním sýrovým krémem a získat výborný předkrm.
Vodu, sůl a máslo svařte. Přisypte mouku a vymíchejte hladkou kouli. Těsto dejte do mísy a nechte odpařit. Do prochladlého těsta po jednom zapracujte vejce. Míchejte (hněťte), až se těsto hedvábně leskne a má takovou hustotu, aby se dalo snadno stříkat. Těstem naplňte sáček s ozdobnou trubičkou a na vymaštěný plech nastříkejte delší banánky a minivětrníky, po jednom na porci. Plech vložte do středu horké trouby 220 °C, jejíž dno postříkejte hrnkem vody. Dvířka ihned zavřete a při pečení (15 minut) je neotevírejte. Ze smetany a vanilkového cukru ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na prochladlé zákusky. Ozdobte malinami, pocukrujte moučkovým cukrem. Nahoru umístěte minivětrníky.
Obměna: Šlehačku nebo máslový krém ochuťte maraschinem a zákusky ozdobte třešněmi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka