Mandlová ouška - recept cpt. Cooka
54 kusů:  25 dkg másla, 25 dkg moučkového cukru, 2  vejce, 25 dkg polohrubé mouky, 1 lžíce citrónové kůry, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 dkg sekaných mandlí, 2 lžíce krystalového cukru
Máslo s cukrem utřete do pěny, postupně přidávejte vejce. Vmíchejte mouku, přidejte strouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu, zamíchejte. Na papíru k pečení vytvořte lžičkou 9 hromádek těsta. Těsto trochu rozprostřete a posypte směsí mandlí a krystalového cukru. Ouška se při pečení roztečou. Papír s placičkami přetáhněte na plech a pečte, cca 8 minut na 175 °C, až se okraje zbarví do světlehněda. Placičky ihned po upečení sejměte nožem nebo špachtličkou z plechu a ještě horké opatrně ohněte přes rukojeť vařečky nebo skleničku a vytvořte ouško. Plech postupně povytahujte z trouby a pracujte hbitě, protože pečivo rychle tvrdne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka