Makronky z lískových oříšků - recept cpt. Cooka
25 kusů:  1  bílek, 5 dkg přírodního cukru, 1/4 lžičky citrónové kůry, 1 lžíce citrónové šťávy, 10 dkg lískových ořechů, 25  kulatých oplatků, kandované ovoce - třešně
Tyto placičky jsou rychle hotové a postačí ke kávě pro čtyřčlennou společnost. Upéct je můžete do zásoby, protože nejlépe chutnají po dvou týdnech, pokud je uložíte do plechové krabice.
Bílek ušlehejte do tuha v hlubokém talíři. Po troškách vsypte cukr a šlehejte, až je sníh tuhý. Vmíchejte jemně postrouhanou citrónovou kůru, šťávu a mleté oříšky. Oplatky položte na plech. Dvěma lžičkami tvořte z těsta kupky a dávejte je na oplatky. Do středu každého kopečku vtiskněte půlku třešně nebo vlašského ořechu. Makronky sušte 2 hodiny při pokojové teplotě, pak plech vložte doprostřed horké trouby a pečte do křupava 20 minut na 160 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka