Mandlové sušenky - recept cpt. Cooka
35 kusů:  máslo a polohrubá mouka na plech, 35 dkg mandlí, 15 dkg moučkového cukru, 1 lžíce jemně strouhané citrónové kůry, 3  bílky, 15 dkg moučkového cukru,  špetka soli
Plech vymažte máslem a poprašte trochou mouky. V míse smíchejte většinu strouhaných loupaných mandlí, koření a moučkový cukr. Bílky osolte, šlehejte sníh, postupně přidávejte cukr a ušlehejte do tuha. Přidejte směs z mandlí, na vmíchání použijte dřevěnou lžíci. Z těsta utvořte na strouhaných mandlích váleček o průměru 3 cm, rozdělte na kousky, zformujte kuličky a rozložte je stejnoměrně na plech. Nechte 2 hodiny schnout. Dejte do horké trouby a pečte 20 minut na 150 stupňů do světležluta - nenechte mandlové pečivo zhnědnout a zhořknout. Při pečení doporučujeme přikrýt sušenky pergamenovým papírem, jakmile získají barvu. Horké placičky sundejte s plechu a poprašte moučkovým cukrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka