Hradecký věnec - recept cpt. Cooka
1 kus:  17.5 dkg polohrubé mouky, 2.5 dkg škrobové moučky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 12.5 dkg změklého másla, 15 dkg moučkového cukru, 4  vejce,  špetka soli, 2 lžíce rumu, 1  citrón na šťávu, 12  koktejlových třešní,

máslový krém: 1 balíček vanilkového pudinku, 1/2 l mléka, 5 dkg moučkového cukru,  špetka soli, 20 dkg másla,

karamel: 1 lžíce másla, 5 dkg krystalového cukru, 10 dkg sekaných mandlí, olej

Čekáte-li hosty, nebo chcete-li k nedělní kávě podat výborný moučník, vybrali jste správnou kartu. Základem moučníku je třená bábovka. Upečte ji den předem, před plněním musí být úplně vychladlá.
Mouku, solamyl, sůl a prášek do pečiva nasypte do mísy a promíchejte. Přidejte změklé máslo, cukr, vejce a koření. Krátce promíchejte ručním šlehačem, potom přepněte na nejvyšší stupeň a šlehejte 4 minuty. Formu ve tvaru věnce vymažte tukem, vysypte moukou, nalijte těsto a 40 minut na 175 stupňů upečte. Po 10 minutách vyklopte, přikryjte a nechte vychladnout. Uvařte vanilkový pudink, za stálého míchání ho ve vodní lázni vychlaďte. Utřete máslo a po lžících vmíchejte pudink. Věnec třemi řezy rozřízněte na 4 kruhy, naplňte a potřete. Máslo s cukrem míchejte na mírném ohni do zlatova. Mandle přimíchejte, rozetřete na olejem vymazaný alobal. Prochladlé roztlučte, věnec posypejte. Na máslové růžičky dejte třešně.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka