Studená cuketová polévka se sýrem a mátou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  cukety, 20 dkg čerstvého kravského francouzského sýra, 5 cl olivového oleje, 1 svazek máty peprné, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Opláchněte cuketu, nakrájejte na kostky a povařte 15 minut v osolené vodě. Potom zcedíte, vodu ale nevylévejte, použije se na doladění správné hustoty. Nechte vychladnout. Osprchujte a osušte čerstvou mátu. Cuktetu rozmixujte s olejem, nasekanou mátou, nadrobeným čerstvým sýrem a částí vývaru. Osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem, dejte na 2 hodiny do chladničky. Podávejte dobře vychlazené s kostkami ledu a zakápnuté dobrým olivovým olejem, ozdobené pár lístky máty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka