Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg mletého hovězího masa, 40 dkg čerstvých nebo mražených hřibů, 1  cibule, 1  mrkev, 2 stroužky česneku, 7 dl mléka, 10 dkg parmazánu, 6 dkg másla, 7.5 dl rajské omáčky nebo pyré, 5 dkg hladké mouky, 2 balíčky lasagní, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Houby očistěte a nakrájejte na kostky. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek, očistěnou mrkev také na kostičky. Zahřejte na pánvi polovinu oleje a prudce na něm orestujte zeleninu s houbami, dál ji asi 10 minut nechte na mírnějším plameni dojít. Na druhé polovině oleje osmažte mleté maso, osolte, opepřete. Přimíchejte houbovou směs a rajčatovou omáčkou. Dál vše dusíte 20 minut na středním ohni.
Máslo rozehřejte v hrnci. Přisypte najednou mouku, dobře promíchejte a postupně přilévejte mléko bez míchání, abyste získali velmi hladký bešamel. Dochuťte solí, mletým pepřem a půlkou strouhaného parmazánu. Máslem vymažte zapékací mísu a pokryjte dno lasagnemi. Rozložte na ně vrstvu masové náplně a poté vrstvu bešamelu. Opakujte vrstvy, dokud zbývají ingredience, poslední jsou lasagne. Posypte zbývajícím parmezánem a pečte 30 až 35 minut při teplotě 180 °C. Podávejte přímo v pekáči.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka