Lasagne se špenátem, ricottou a pestem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  40 dkg čerstvého nebo mraženého špenátu, 1  šalotka, 5 dkg bešamelové omáčky, 25 dkg ricotty, 5 dkg strouhaného parmazánu, 2 dkg másla na vymazání mísy, 12  lasagní, olivový olej, sůl, mletý pepř,

na pesto: 2 stroužky česneku, 1 hrst bazalky, 4 dkg parmazánu, 10 cl olivového oleje, 4 dkg piniových semínek, mletý pepř

Připravte pesto: omyjte a osušte bazalku. Dejte ji do malého mixéru s oloupaným česnekem, piniovými oříšky a strouhaným parmazánem. Opepřete a mixujte, dokud není směs homogenní. Během mixování postupně přidávejte olej.
Máslo nechte v hrnci zhnědnout s trochou olivového oleje. Přidejte špenát a smažte, až se veškerá voda odpaří. Za tepla se přidá ricotta, sůl, pepř a vše se smíchá. Bešamel prohřejte a přidejte do něj pesto.
Těstoviny uvařte podle pokynů na balení. Máslem vymažte zapékací mísu, troubu předehřejte na 180 °C. Dno mísy pokryjte tenkou vrstvou bešamelu s pestem a pak lasagnemi. Rozetřete malou vrstvu směsi špenátu s ricottou, následuje bešamel s pestem. Tento postup opakujte střídáním složek a ukončete bešamelem. Posypte parmezánem a zapečte 30 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka