Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem - recept cpt. Cooka
Gratin de patate douce, navet, épices et cantal
4 porce:  75 dkg batátů, 3  okurky, 1/2 svazku koriandrových lístků, 1  vejce, 2.5 dl šlehačky, 10 dkg tvrdého sýra cantal, 2 lžíce rozinek, 4 lžíce mandlí - vloček, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky karí koření, olivový olej, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na teplotu 150 °C, vymažte gratinovou misku kapkou olivového oleje. Oloupejte sladké brambory a okurky a nakrájejte je na plátky. Rozložte je do zapékací mísy spolu s rozinkami. Umyjte, osušte a nakrájejte koriandr. Rozmíchejte vajíčko se smetanou v misce. Přidejte koření, vločky mandlí a polovinu koriandru. Osolte, opepřete a promíchejte, pak touto směsí zalijte zeleninu. Povrch zasypeme na kostičky nakrájeným sýrem cantal a pokropíme olivovým olejem. Pečte asi 75 minut. Před podáváním posypte zbývajícím koriandrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka