Kuřecí hašé parmentier s brokolicí - recept cpt. Cooka
Hachis Parmentier au poulet et au brocoli
6 porcí:  40 dkg kuřecích prsíček, 5  brambor, 1  brokolice, 1  cibule, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 1.5 dl mléka, 5 cl šlehačky, 5 dkg parmazánu, 5 g másla, 10 lžic kuřecího vývaru, 5 cl olivového oleje, 2 špetky mleté papriky Espelette, 2 špetky muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
Připravte bramborovou kaši: oloupejte brambory a nakrájejte na kostky. Povařte je 20 minut ve vařící slané vodě se stroužkem česneku. Brokolici rozdělte na růžičky, vařte 7 minut ve slané vroucí vodě. Opláchněte pod studenou vodou a odložte. Slejte brambory, rozmačkejte je s přidáním mléka, strouhaného parmezánu, poloviny olivového oleje a muškátovým oříškem. Dosolte a opepřete. Oloupejte cibulku a česnek, odstraňte klíčky a nakrájejte je.
Kuřecí filety nakrájejte na malé kousky. Rozehřejte zbývající olej s máslem. Smažte cibuli po několik minut a pak přidejte kuřecí kousky. 5 minut restujte, dokud nechytnou barvu. Maso vložte do misky chopperu s česnekem, petrželkou, pepřem, solí a paprikou. Rozmixujte, ale ne úplně na kaši. Ručně pak přimíchejte smetanu a vývar, a konečně i brokolici. Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte mleté maso do lehce naolejované mísy na pečení. Zakryjte vrstvou zchladlého pyré. Povrch ozdobte pomocí zdobícího cukrářského sáčku kupičkami z bramborové kaše. Pečte 20 minut, pokud by povrch příliš rychle hnědnul, nádobu zakryjte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka