Bramborový gratin s lososem, špenátem a koprem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg lososa bez kůže, 50 dkg brambor, 50 dkg špenátu, 4 snítky kopru, 2 dl smetany, 4 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
Opláchněte a odstřeďte špenát. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Opláchněte, osušte filet z lososa a nakrájejte na kousky. Máslem vymažte zapékací mísu. Předehřejte troubu na 180 °C. Zbývající máslo rozpusťte na pánvi. Přidejte špenát a nechte jej ohřát, až pustí vodu. Osolte a opepřete. Zasypte špenát moukou, zalijte smetanou a promíchejte. Několik minut povařte, aby omáčka zhoustla. Špenát rozložte na dno mísy. Přidejte kousky lososa a trochu nakrájeného kopru, sůl a pepř. Zakryjte vrstvou brambor. Pečte 40 minut. Posypte povrch zbytkem nakrájeného kopru a rychle podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka