Zapečené crozety - recept cpt. Cooka
Gratin de crozets
4 porce:  2 plátky slaniny, 1  cibule, 5 dl smetany, 25 dkg tvrdého sýra Beaufort, 4 lžíce crème fraîche, 30 dkg těstovin crozets, sůl, mletý pepř
Uvařte crozety (tradiční savojské těstoviny, malé čtverečky cca 5x5x2 mm, nejčastěji z pohankové mouky) ve velkém hrnci ve slané vodě al dente. Vodu slijte a těstoviny nechte vychladnout ve studené vodě. Slaninu nakrájenou na proužky a cibuli nadrobno opečte v pánvi. Přidejte smetanu a povařte několik minut na velmi nízkém plameni. Předehřejte troubu na 180 °C. Odkapané crozety přidejte na pánvi ke slanině a přimíchejte i 2/3 strouhaného sýra Beaufort. Směs vložte do zapékací nádoby. Smíchejte zbývající Beaufort s crème fraîche v misce, opepřete a naneste na povrch těstovin. Zapečte asi 15 minut. Servírujte horké přímo z trouby.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka