Krokety s lanýžovou mortadellou - recept cpt. Cooka
Crocchette di mortadella tartufata
6 porcí:  50 dkg vařených brambor, 15 dkg salámu - mortadelly s lanýži, 20 dkg mozzarelly na pizzu, 5 dkg parmazánu, 4  vejce, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř, olej
Uvařené brambory rozmělněte v misce na pyré. Smíchejte se strouhaným parmezánem, žloutky a špetkou soli, pepře a muškátového oříšku. Přidejte mortadellu s lanýži a mozzarellu, nakrájené na kostičky a důkladně promíchejte. Zformujte mírně zmáčknuté kuličky a obalte je nejdříve bílcích a pak ve strouhance. Krokety smažte ve větším množství horkého oleje. Když jsou zlaté a křupavé, vyjměte je a nechte osušit na papírovém ubrousku. Ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka