Plněné žampióny - recept cpt. Cooka
6 porcí:  24  žampiónů, 3  vejce, 15 dkg oleje, 1  cibule, 10 dkg anglické slaniny, hladká mouka, strouhanka, mletý pepř, kmín, sůl
Z omytých větších žampiónů odkrojíme nožičky těsně pod kloboučky, které ještě mírně vykrojíme. Takto připravené kloboučky žampiónů rozložíme, jednu polovinu naplníme směsí a přiklopíme zbylými žampióny. Naplněné houby obalíme plátkem slaniny, spíchneme párátkem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V rozehřátém oleji smažíme do červena. Podáváme přelité různými omáčkami (např. tatarskou).
Směs na plnění: Najemno nakrájenou menší cibuli spolu s najemno nakrájenými nožičkami žampiónů podusíme na zbylé slanině nakrájené na kostičky. Tuto směs osolíme a podusíme, až se voda odpaří. Pak ji zahustíme vejci a dochutíme pepřem, drceným kmínem a solí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka