Plněný lilek - recept cpt. Cooka
1 porce:  2  lilky, 10 dkg cibule, 25 dkg rajčat, 5 dkg oleje, česnek, sůl, vývar ze zeleniny
Opláchnuté lilky se ovaří ve vařící vodě asi 5 minut. Pak se vyjmou, jednotlivé kusy se naříznou tak, aby vznikly dvě stejné neoddělené půlky, které se rozloží do olejem vymazaného kastrolu a dodatečně naplní směsí cibule a rajčat ochucenou česnekem. Takto připravený lilek se mírně podlije vývarem ze zeleniny a nechá se dusit 40-60 minut na mírném ohni. Pokrm je možno podávat teplý i studený.
Náplň: jemně nakrájená cibule se nechá zpěnit na oleji, přidají se oloupaná, jader zbavená rajčata, trochu strouhaného nebo třeného česneku, sůl a vše se nechá krátce podusit (náplň musí být hustší).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka