Pounti auvergnat - recept cpt. Cooka
Zapečený mangold z Auvergne
8 porcí:  15 dkg slaniny, 80 dkg mangoldu, 15 dkg vařené čočky, 15 dkg vypeckovaných švestek, 20 dkg čerstvé strouhanky, 2  vejce, 5 cl mléka, 2 dkg másla, 5 cl bílého vína, 2  šalotky, 1 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř, tymián
Troubu předehřejte na 210 °C, strouhaný chléb zalejte mlékem. Opláchněte vodou listy mangoldu a nakrájejte je nahrubo, nechte je 5 minut zvláčnět na pánvi, po vychladnutí nasekejte najemno. Na pánvi opražte nadrobno nakrájenou slaninu i šalotku, opražené deglazujte bílým vínem, přidejte uvařenou čočku a 5 minut zlehka promíchávejte. Okořeňte a vmíchejte mandold, nasekanou petrželku, na větší kousky nakrájené švestky, změklý chleba, rozšlehaná vajíčka a tymián. Osolte a opepřete podle potřeby, všechno dobře promíchejte. Směs urovnejte do máslem vymazané zapékací mísy. Deset minut zapečte při teplotě 210 °C, potom ji snižte na 180 °C a dopečte asi 45 minut dozlatova. Podávejte horké i studené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka