Ragú ve slaných palačinkách - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  palačinek (tenké slané), 1/2  kuřete, 1  cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny na nudličky pokrájené, 2 lžíce másla, sůl, 1 lžíce polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 2  vejce natvrdo, 2  vejce, zelená petrželka, olej nebo ztužený tuk na smažení, 2  rajčata, citrón na ozdobu
Očištěnou půlku kuřete rozdělíme na čtvrtky, odkrojíme křidélko a vložíme do kastrolu do menšího množství osolené vody. Později přidáme zeleninu a cibuli a uvaříme do měkka. Okapané kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a nahusto povaříme. Tuto kaši vložíme do mísy, necháme zpola vychladnout a postupně přimícháme žloutky a petrželku, podle obliby též muškátový oříšek. Pak přidáme vařená, na kostičky usekaná vejce a kuřecí maso. Směs natřeme na tenké slané palačinky, složíme jako psaníčko do čtverce, obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a ve strouhance a smažíme je při středně silném ohni poměrně krátce, protože všechny přísady jsou předvařeny. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání.
Podáváme jako teplý předkrm doplněné plátky oloupaných rajčat, dílky citrónu, petrželkou a toasty. Podáváme-li tento pokrm jako večeři, doplníme bramborovou kaší a saláty nebo podáváme s obyčejným salátem bramborovým bez majonézy.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka