Rajčata plněná masitým hašé - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  rajčat, 1 lžíce másla, sůl,

Na hašé: 1 lžíce másla, 1/2  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1.5 šálku mletého masa (vařeného nebo pečeného bílého masa), sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1  žloutek, máslo na formu

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme vývarem a vymícháme na hustší omáčku. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a petrželku a po odstavení z ohně zamícháme žloutek. Omytá velká rajčata vydlabeme, dužinu uchováme, osolíme je uvnitř a naplníme hašé. Je-li hašé husté, zředíme je šťávou z rajčat. Naplněná rajčata vložíme do vymaštěné zapékací mísy, podlijeme šťávou, kterou získáme prolisováním dřeně, a zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami nebo z poloviční dávky jako předkrm s toasty.
Poznámka: Rajčata můžeme plnit dušenými žampióny s cibulkou a petrželkou. Před plněním je spojíme žloutkem stejně jako masité hašé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka