Kuře na ratatouille - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 2  červené cibule, 1  lilek, 1  cuketa, 1  salátový fenykl, 4  kuřecí stehna, 4  kuřecí paličky, 2 stroužky česneku, 4 dl kuřecího vývaru, 40 dkg rajčat z konzervy, 1 lžička sušené dobromysli, sůl, mletý pepř
V hluboké pánvi na středním plameni rozehřejte lžíci olivového oleje. Po částech, aby se nedusilo ve šťávě, kuřecí maso opečte ze všech stran a poté je přendejte na talíř a dejte stranou.
Zbylý olej rozehřejte na stejné pánvi na středně mírném ohni. Přidejte na plátky nakrájenou cibuli a přikryjte pokličkou. Vařte pět minut, dokud nezměkne, ale nezbarví se. Přidejte nakrájený lilek, cuketu a fenykl, vše na kostky o hraně zhruba 2 cm a zesilte oheň na střední teplotu. Za občasného míchání vařte 6-8 minut nebo do zlatohněda. Snižte teplotu a přidejte rozdrcený česnek. Vařte ještě minutu a poté přidejte kuřecí vývar, konzervovaná rajčata, oregano a trochu soli a pepře. Přiveďte k varu, pak teplotu ztlumte a přidejte kuřecí stehna a paličky kůží nahoru. Přikryjte pokličkou a vařte 25 minut. Pak vše promíchejte a vařte dalších 20 minut bez pokličky, občas zamíchejte, aby se maso nepřichytilo, a pokud začne být suché, přidejte trochu vody.
Příloha: kuskus nebo křupavý chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka